Dag 32 // Dubai

Posted by on 30 mei 2012

De snelste achtbaan ter wereld is slechts een kleine 100 kilometer van ons verwijderd, dus de kans om dat monster te bedwingen konden we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan. Ferrari World Abu Dhabi was dan ook het doel van vandaag!

Helemaal uitgeslapen hebben we in het begin van de middag ons huur-Fordje gestart en zijn we richting Abu Dhabi gereden. De route van Dubai naar Abu Dhabi is één rechte acht-baans snelweg met aan beide kanten woestijn. Niet het meest interessante landschap, maar het doet je wel beseffen hoe groot die hete zandbak hier is. Het was rustig op de weg, dus we konden lekker doorrijden.

Na een klein uurtje karren kwam het reusachtige rode dak van Ferrari World in zicht. Daarnaast zien we direct de reden dat we hier naartoe zijn gereden: “Formula Rossa”, de snelste achtbaan ter wereld. We parkeren in een bijna verlaten parkeergarage, kopen een kaartje aan de kassa en bevinden ons in een prachtige, gigantische hal, met een aantal attracties die allemaal om Ferrari draaien. De attracties zijn ondergebracht in kleinere gebouwtjes binnen deze grote hal. Dit zorgt ervoor dat je nauwelijks een attractie ziet en het geheel nogal sfeerloos aandoet. Het aantal bezoekers dat hier vandaag rondloopt, maximaal 250, draagt niet bij aan een gezellige sfeer. Maar wel aan korte wachttijden!

Natuurlijk is Formula Rossa ons eerste doel. Het station van deze achtbaan bevindt zich in een uithoek van de hal en de rest van de roller coaster bevindt zich buiten. We nemen na kort wachten helemaal voorin plaats, zetten de verplichte veiligheidsbril op en de coaster beweegt langzaam naar buiten en stopt voor de lancering. Dan begint het treintje te accelereren. Steeds sneller en sneller: van 0 naar 240 km/u in 4 seconden. Waanzinnig! Nadat deze snelheid is bereikt, remt het karretje direct behoorlijk af, maar met nog steeds een flinke snelheid wordt de rest van het traject afgewerkt. Deze achtbaan is wel een behoorlijk stuk heftiger dan alles dat we tot nu toe hebben meegemaakt! Fijn om te weten dat het altijd nog gekker kan!

Naast nog een leuke dueling-coaster zijn in het park vooral simulatoren te vinden waarin Ferrari de hoofdrol speelt. Zo ga je in een bootje door de motor van een Ferrari, kun je in kleine Ferrari’tjes rijden en zie je het productieproces van een Ferrari alsof je zelf op de lopende band zit. Voor een Ferrari-fan ongetwijfeld fantastisch, voor ons waren het gewoon leuke attracties. Al met  al is Ferrari-World de moeite waard, zeker als je nergens hoeft te wachten.

Op de terugweg naar Dubai begon onze tank wat leeg te raken, dus hebben we voor een Euro of 12 onze tank weer helemaal vol laten gooien. Fijne benzineprijzen hier! Eenmaal in Dubai aangekomen hebben we nog even een shoprondje gemaakt in de Mall of the Emirates, die praktisch naast ons hotel ligt.

Morgen hebben we weer een drukke, laatste dag voor de boeg, met meer shoppen, een bezoek aan de oude binnenstad van Dubai en…. skiën/snowboarden!

One Response to Dag 32 // Dubai

  1. Milo

    Voor mij mogen jullie een echte Dubai skimuts meenemen/kopen. Ik heb altijd al een woestijn ijsmuts willen hebben.
    Ik heb nog geïnformeerd, Emirates verzorgt ook gipsvluchten vanuit Dubai.

    Milo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *