Dag 29 // Hongkong

Posted by on 26 mei 2012

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen, terwijl buiten een fikse regenbui viel. Gisterochtend regende het al kort, maar vandaag leek het helemaal niets te worden. We waren al van plan te gaan shoppen, dus dat hebben we gedaan! We zijn zo’n zes uur lang de hort op geweest, waarvan het grootste deel in de vele malls die Hongkong rijk is. We hebben onder meer dunne katoenen broeken gekocht, omdat het straks in Dubai wel zo netjes schijnt te zijn om in lange broek te lopen. Met een temperatuur die nog hoger is dan hier, is een spijkerbroek geen pretje…

Tussen de verschillende winkelcentra moesten we af en toe de metro pakken. Ook hier is dat een erg praktisch, snel vervoermiddel. Voor een overstap tussen metrolijnen moet je soms een stukje lopen van het ene station naar het andere. In enkele van de tunnels is het af en toe zo druk dat met belijning twee stroken zijn gecreëerd waarin de wandelaars in de twee verschillende richtingen zich horen te begeven. Met de van de snelwegen bekende matrixbordjes wordt dit nog eens verduidelijkt. Goed voor de doorstroming!

Aan het eind van de middag bleek het buiten alweer wat opgeknapt. Nog wel bewolkt, maar geen regen meer. Al enkele dagen hebben we ons verwonderd over een heel smal winkeltje waar een of andere lekkernij wordt verkocht en waar altijd hele drommen mensen voor de deur staan. Er hangt altijd een heerlijke kokoslucht en natuurlijk wilden wij weten wat dit is! Daarom ben ik aangesloten in de rij. Ik gaf aan dat ik twee stuks (of porties, dat wist ik niet), van het gebodene wilde, en kreeg twee nummertjes in mijn hand gedrukt. Vervolgens was het de bedoeling dat ik met tientallen anderen wachtte tot “het” klaar was. Nummertjes werden in het Chinees over straat geschreeuwd, dus ik heb degene met een lager nummertje dan ik maar in de gaten gehouden. Toen mijn nummertjes geschreeuwd werden kon ik die inwisselen voor zakjes met een soort wafels. Het was niet zo bijzonder als we hadden verwacht, maar het smaakte desalniettemin heerlijk!

Morgen is onze laatste volle dag in Hongkong, in de nacht die erop volgt vliegen we naar Dubai. Het volgende verslag komt daarvandaan, het Twitterblokje rechts is er voor de tussentijdse korte updates!

One Response to Dag 29 // Hongkong

  1. Marij

    Jullie zijn intussen gearriveerd in Dubai en ik ben weer helemaal bijgelezen. Wat een droomreis maken jullie toch. En ik wil jullie binnenkort bewonderen in jullie “maatpakken”. :-)
    Geniet nog even van de laatste dagen van jullie vakantie,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *