Dag 28 // Hong Kong

Posted by on 25 mei 2012

Vandaag stonden er voor ons twee zaken op het programma: het bezoeken van Disneyland Hong Kong en een bezoek aan onze tailor (kleermaker) voor de ‘final-fitting’ van ons maatpak. We hadden rond 17:00 uur met de kleermaker afgesproken, dus de rest van de dag voldoende tijd om Disneyland te bezoeken dat op ongeveer 1 uur van ons hotel ligt.

De wekker stond vroeg vanochtend, om 7:00 uur, maar daarvoor waren we beiden al wakker. Gisteravond konden we op tijd gaan slapen, zodat we toch voldoende slaapuren vannacht konden pakken. Een lekker supermarkt ontbijtje en een heerlijke douche volgde en rond 8:30 stonden we op onze metro te wachten.

Het park zou pas om 10:30 officieel open gaan, maar omdat onze toeristen-metrokaart 24 uur geldig zou zijn en we gisterochtend iets voor 9:00 uur begonnen waren met onze reis, konden we vandaag nog gebruik maken van ditzelfde kaartje.

Toen we bij het Disneypark aankwamen, was het nog heerlijk rustig zodat we op ons gemak een kaartje konden kopen. 10:00 uur gingen de poorten open en konden we rustig een rondje in Mainstreet USA lopen. Hier liggen wat winkeltjes en de straat biedt tevens uitzicht op het kasteel dat zich in het midden van het park bevind. We hebben een lekkere bak koffie gedronken terwijl het ondertussen begon te regenen. Naar ons idee was dit de eerste echte keer dat we regen hadden tijdens onze trip en dat in de laatste week, helemaal top dus. Gelukkig hield de regen niet lang aan.

Om 10:30 ging het park daadwerkelijk open, wat inhield dat de rest van de parkdelen ook toegankelijk werden voor de bezoekers. Wij besloten als eerste het nieuwe Toy Story Land te bezoeken waar drie attracties te vinden waren. Één daarvan was een achtbaantje die we als eerste gedaan hebben. Na ons bezoek aan dit parkdeel en wat attracties te hebben gedaan, zijn we naar Adventureland gelopen. Hier hebben we wederom wat attracties gedaan en hebben we om 12:00 uur de parkshow ‘Festival of the Lion King’ bekeken. Erg leuke show die, hoe kan het ook anders, in het teken van de film ‘The Lion King’ staat. Live zang aangevuld met een leuk decor, dans en showelementen, een aanrader!

Na een kleine snack, in de vorm van drie stokjes – niet te versmaden – kipsaté te hebben gegeten, zijn we naar Tomorrowland gelopen waar we onder andere Space Mountain (een achtbaan), Autopia (rondrijden in autotjes), Buzz Lightyear’s Astro Blasters (een schietattractie) en Stich Encounter (een show waarbij je live met het tekenfilmfiguurtje Stich kunt praten) hebben gedaan.

Omdat Disneyland Hong Kong niet zo heel erg groot is, was het laatste parkdeel aan de beurt om te bezoeken: Fantasyland. Hier hebben we drie attracties gedaan: It’s A Small World (de bekende attractie met het nog bekendere deuntje), Mickey’s PhilharMagic (een érg leuke 3D film waarin Donald een groots avontuur beleefd dat geheel in het teken staat van de Disney muziek / liedjes) en The Many Adventures of Winnie the Pooh (een attractie waarin je een avontuur met Winnie de Pooh beleefd, geheel in getekende stijl).

Het liep inmiddels tegen de klok van 16:00 uur en omdat we een uur nodig hadden om weer bij het hotel te komen, moesten we teruglopen naar de metro. Gelukkig hadden we, met uitzondering van het treintje dat rond het park reed, alle leuke attracties gedaan. Tijd om naar onze kleermaker te gaan.

De terugreis verliep voorspoedig en na een korte verfrissende douche, stonden we om 17:30 bij de kleermaker. De pakken werden door onze eigen kleermakers gehaald voor de zogenaamde ‘final-fitting’. Het was ontzettend druk in het kleine winkeltje van Sam, waardoor het een beetje dringen was hier en daar. Het is grappig om te zien dat je in Hong Kong behoorlijk vaak op straat aangesproken wordt door iemand die je een maatpak wil verkopen. Voor de winkel van Sam staat er niemand op straat mensen de leuren, want Sam’s Tailors weten de klanten wel te vinden en dat is in de winkel te merken ook.

Na onze ‘final-fitting’ en het goedkeuren van de pakken werden deze netjes ingepakt, zodat we deze eenvoudig mee kunnen nemen in onze koffers. Trots liepen we de straat op om terug te keren naar het hotel. We zouden eventueel nog teruggaan naar het Disneypark om de vuurwerkshow nog te bekijken, maar bij nader inzien zou er niet veel tijd overblijven voor een (uitgebreid) bezoek. Het park gaat namelijk om 20:00 uur dicht en eer dat we er zouden zijn, zou het 19:30 uur zijn.

Iedere avond wordt er om 20:00 uur ook een lichtshow op de grote gebouwen van Hong Kong gegeven en deze hopen we vanavond nog wel even te kunnen bekijken. Straks weer even een lichte snack halen bij de McDonald’s, waar we tevens kunnen profiteren van 20 minuten gratis internet. Een zeldzaamheid in deze grote stad (in het hotel wordt namelijk 10 euro voor 24 uur internet gerekend). Morgen en overmorgen hebben we lekker de tijd om de stad te bekijken en dat gaan we zeker doen! Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *