Dag 27 // Hongkong

Posted by on 24 mei 2012

Gisteravond hebben we onze minibar leeggeruimd en gevuld met onze eigen boodschapjes. Zodoende begon deze ochtend met een goedkopie ontbijtje uit de supermarkt, dat echt niet slechter smaakt dan een hotelontbijt! Met gevulde magen gingen we dan ook op weg. Het doel voor vandaag: pretparken!

In en om Hongkong zijn vier interessante parken, waarvan er twee op het Chinese vasteland liggen.  Voor de duidelijkheid: Hongkong is ook onderdeel van China, maar is een administratief gescheiden zone. Hier geldt niet de “censuur” die in het gewone China wel geldt, er is een andere munteenheid en er gelden andere belastingregels. Omdat we gisteren het echte China al hebben verlaten, en ons visum slechts één entry geldig was, wisten we niet hoe eenvoudig het was deze pretparken te bezoeken. Proberen dus maar! We hebben onszelf voorzien van een dagkaart voor de metro en hebben de metrolijn richting mainland China genomen.

Bij landsgrenzen zie je het wel vaker: producten die aan de ene kant van de grens niet verkrijgbaar of veel duurder zijn, worden gesmokkeld vanuit de andere kant. Tussen de twee stukken China is dat niet anders. Bij de één na laatste halte van de metro kwamen Chinezen binnen met trolleys en anderen met dozen vol laptops en iPads. Tijdens het korte ritje naar de grens werden al deze spullen razendsnel verdeeld en in de trolleys verborgen, in koekverpakkingen of onder een stapel kleren. Dit ging allemaal zo snel dat het wel routine moet zijn. Of het ze uiteindelijk is gelukt met de spullen China in te komen is ons niet duidelijk geworden, want wij zijn in het Hongkong-deel gebleven.

Op het laatste stationnetje aangekomen bleek namelijk dat we een vijfdagenvisum voor China moesten kopen, een extra metrokaart nodig hadden en dan hadden we nog geen pretparkje gezien. Dat vonden we een beetje te duur worden. Geen nood, we hadden een reservepark in de planning: Ocean Park. En dat werd dus ons nieuwe doel voor vandaag!

Ocean Park is een pretpark dat dit jaar zijn 35-jarig bestaan viert. Het park oogt werkelijk schitterend als je binnenkomt. De thematisering is in alles doorgevoerd en het kan zich in dat opzicht meten met de betere pretparken van de wereld. Het park is (zoals heel Hongkong) op en rond een berg gebouwd, en de verschillende delen zijn bereikbaar met roltrappen, een kabelbaan en een treintje door de berg omhoog. Boven aangekomen zien je dat het park al wat ouder is en er vroeger aan thematisering erg weinig aandacht werd besteed. Hopelijk pakt dit park dat in de loop van de tijd alsnog op.

Bovenop de berg vind je de achtbanen en we hebben natuurlijk direct de B&M Floorless coaster (het favoriete type van Wilco), een looping coaster en een mijntreintje gedaan. Leuk! Het was ontzettend warm, maar gelukkig konden twee waterattracties, een river-rapid en de bekende boomstammetjes, ons enigszins afkoelen. We hebben nog een poging gedaan een dolfijnenshow te bezoeken, maar het gigantische theater was al bomvol toen we er aankwamen. Een goed moment om de kabelbaan naar beneden te nemen en daar eens rond te kijken!

In het onderste deel van het park valt er vooral veel te bekijken. Het draait hier allemaal om de natuur en dus zijn er veel aquaria met zeedieren te zien, maar ook zijn er panda’s en aapjes te bewonderen. Altijd leuk! Aan het eind van de middag hadden we het hele park gezien en zijn we teruggegaan naar het hotel. Straks even een hapje eten en morgen naar Hongkong Disneyland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *