Dag 20 // Fenghuang

Posted by on 17 mei 2012

Na een heerlijke lange nacht, een verfrissende douche onder de luxe rainshower en een Chinees ontbijt (met bami, nasi, groenten, etc.) in ons hotel, zijn we het historische deel van de stad Fenghuang gaan bekijken.

Fenghuang betekent letterlijk Feniks, een uit de as verrijzende vogel. Volgens een legende vlogen hier ooit twee Fenghuang vogels over, en waren ze verbijsterd door de schoonheid van de stad. Nog steeds wordt Fenghuang door vele mensen gezien als de mooiste stad in China. Fenghuang is door China voorgedragen voor de Unesco werelderfgoedlijst.

De gebouwen en de smalle straatjes zijn inderdaad schitterend. Wel is bijna ieder huisje verbouwd tot souvenir- of etenswinkeltje. Daar moet je wel een beetje doorheen kunnen kijken om het oorspronkelijke Fenghuang te zien. Rond de rivier Tuojiang is goed te zien hoe de aanbouwen van panden op grote houten palen rusten. Op de rivier dobberen traditionele houten bootjes en door de kleine grachtjes die her en der door het stadje stromen doet alles een beetje Venetiaans aan.

Vanmiddag hebben we lekker ontspannen in onze hotelkamer gezeten en een boekje gelezen of een spelletje gedaan. Ook hebben we alvast wat ontbijt gehaald voor morgen. Dan wordt het namelijk extreem vroeg op: om 05:00 staat onze chauffeur alweer klaar in de lobby om ons naar het vliegveld in Zhangjiajie te brengen. Dat wordt dus weer een vijf uur durende thrillride!

Na twee korte vluchten met China Southern Airlines staan we, als alles gaat zoals het hoort, om 15:40 op het vliegveld van Guilin, waarna we naar verwachting nog twee uur onderweg zijn naar Ping An. Hier zullen we verblijven temidden de “Drakenrug Rijstterrassen”. Daarover morgen dus meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *